HakoniternaLedningsinformation

En omöjlig idé?

Under våren bjöds alla medarbetare på ICA DE Västerås in till en föreläsning med Jesper Caron. Ett initiativ från en av våra medarbetare på DE-sidan, Malin Jans.

Vi träffade Malin för att ställa några frågor.

Hej Malin, du kom på idéen om att bjuda hit Jesper för en föreläsning. Hur kom du på den idéen?

Jag hade själv varit på hans föreläsning tidigare och visste att den var populär när vi ordnade biljetter till den genom Hakoniterna. Jag tänkte att jag skulle vilja att alla skulle få lyssna på Jesper då jag tror att man ibland behöver lite tips i vardagen, hur man kan tänka för att göra jobbet lite roligare och hur man ska må så bra som möjligt. Att alla medarbetare var värda det helt enkelt!

Hur gick du tillväga för att detta skulle bli verklighet?

Jag tänkte att jag skulle lägga en C:2a (förbättringsförslag) om att ta hit honom så att alla medarbetare skulle få gå på betald arbetstid. Många sade att ”det kommer du aldrig få igenom”, men jag blev bara mer sporrad av det. Jag tänkte att med detta stora förbättringsförslag måste jag ha hjälp. Så jag kontaktade min kollega Christian Hernefeldt och berättade om min idé och om han ville vara med och hjälpa mig att ta fram C:2an. Vi kontaktade sen Sandra Anderstig som är förbättringsledare som tyckte idéen var jättebra och om hon ville vara med och hjälpa oss hur vi skulle skriva C2:an så att den blev så bra som möjligt. När vi väl registrerat den så sade jag till Christian att ”vi kommer aldrig få igenom den, det kommer bli för dyrt”. Men om vi frågar Hakoniterna om de kan vara med och stötta kanske det skulle gå att genomföra? Hakoniterna sa JA och sedan kom svar från Matthias Åhlin att han ville träffa mig och Christian för ett möte om idéen. Där träffade vi både Mathias och Tobias Molin och berättade återigen om vår idé och att Hakoniterna skulle vara med och arrangera detta. De var väldigt positiva och tog med det till ledningsgruppen, som i sin tur satt allt i rullning medans jag planerade allt med Jesper.

Vilken respons har du fått av medarbetare som gått på föreläsningen?

Alla jag pratat med har varit positiva och tyckt det var en jättebra föreläsning! Jag har till och med blivit kontaktad av vissa som tackat mig personligen för att jag fixade detta. Vill härmed också tacka både Hakoniterna och ICA att ni gjorde det möjligt att genomföra denna C:2a så alla fick gå på denna föreläsning. Och att denna idé som många inte trodde jag skulle få igenom lyckades jag med, med hjälp av ett gäng grymma personer!